Vakok és Gyengénlátók

Szolgáltatás


1950 előtt a település közigazgatási szempontból a nagypeterdi körjegyzőséghez tartozott. 1966-ban Nyugotszenterzsébet csatlakozásával megalakult a Nagypeterd Községi Közös Tanács. Nyugotszentrzsébet Község Önkormányzata 1990 októberében tartotta alakuló ülését. Ekkor tette le hivatali esküjét a polgármester és a képviselő-testület. 1991. január 1-jétől kezdte meg működését Nagypeterd, Botykapeterd, Nagyváty, Nyugotszenterzsébet Községek Körjegyzősége Nagypeterd székhellyel. 2013. január 1-jétől az önkormányzat igazgatási és végrehajtási teendőit a Nagypeterdi Közös Önkormányzati Hivatallátja el, címe: Nagypeterd Kossuth u. 93/a.

 

A településről a gyerekek a nagypeterdi óvodába és általános iskolába járnak. Címe: Nagypeterd Kossuth utca 47.

 

A falubakönyvtárbusz jár a Baranyai Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében a pécsi Csorba Győző Könyvtárral együttműködve. A könyvtárbuszon 4000 dokumentum közül választhatnak a látogatók kéthetente csütörtökön és szombaton.

 

A község közegészségügyi ellátását egy háziorvos és egy védőnő látja el. A védőnői szolgálat címe: Nagypeterd Kossuth u. 93/B, a háziorvosi rendelő címe: Szabadság utca 33.

 

A településen ifjúsági klub, állatsimogató és játszótér található.

 

 


Magyar Falu Program
Névjegy

Hivatalos név: Nyugotszenterzsébet Község Önkormányzata

Postai cím: 7912 Nyugotszenterzsébet, Szabadság u. 33.

Telefonszám: 73/346-042

Fax: 73/546-002

e-mail: nagypeterd@hotmail.com


Gyakran keresett oldalak